Antonio Macchi’s GRAVITA, na lang wachten eindelijk in productie bij Stilnovo

GRAVITA
1969 Antonio Macchi Cassia voor Stilnovo.

Het prototype van de Gravita kwam tot stand in 1969 en werd in de belangrijkste designmagazines van die tijd aangekondigd.

De Gravita tafellamp werd tot op vandaag echter nooit geproduceerd en is bij deze een nieuw product in de catalogus van Stilnovo.  Op basis van de originele technische tekeningen en met de de hulp van de meester hemzelf, samen met enkele knappe ambachtslieden kwam de Gravita opnieuw tot leven.  Wij zijn alvast grote fan!

Technische details
Verstelbaar tafelglas en metalen lamp. De kap kan in elke gewenste richting geplaatst worden en volgt zo de kromming van het glas.

Kleur
Zwarte voet, transparant glas
en kap in chroom.

Afmetingen cm: 40 x 53 x 53 x 58
Voor het gebruik van een opalen lamp van maximaal 60 W, fitting E27 + opalen lamp van maximaal 40 W, fitting E14

 

Golden Anniversary – A limited edition to celebrate Coupé’s 50th anniversary

In 1967 ontwierp Joe Colombo ‘Coupé’, een van de hoogtepunten tijdens zijn samenwerkte met Oluce.

Oorspronkelijk ontworpen als een variant van de Spider, werd Coupé doorheen de jaren geproduceerd in verschillende versies. Coupé  werd één van Oluce’s  populairste en bekendste collecties.

In 1968 werd Coupé in Chicago bekroond met de International Design Award van het American Institute of Interior Designers. Vandaag de dag is Coupé een volwaardig icoon van verlichting. De lamp is opgenomen in de vaste collecties van onder meer het MoMA New York en het Neue Sammlung Museum in München.

Om het 50-jarig jubileum van Coupé te vieren, heeft Oluce een speciale editie gemaakt van een design dat de tand des tijds heeft doorstaan en een designklassieker is geworden.

De nieuwe versie van de klassieke vloerlampstijl is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 500 genummerde stukken, met een gestroomlijnde, goudgetrimde afwerking en de 50 jarige gravure op de basis.

De Sede stelt voor: DS-9090, de nieuwe beanbag

Beanbags maken reeds lange tijd deel uit van de Sede’s catalogus.

De productie is nu nog een stap verder gegaan met de lancering van de DS-9090, een zitzak die het zitten zelf definieert.
Het DS-ARTISANO zadelleder geeft het ‘vormloze’ model een zitrichting en zitkussen – een innovatie in de geschiedenis van de zitzak.

Deze ingreep optimaliseert zowel het zitcomfort als het uiterlijk van de ongedefinieerde vorm van de zitzak. Net als bij vorige zitzakmodellen is de DS-9090 gevuld met de Sede vulling, een combinatie van schuim en kralen. Het inzetstuk in
DS-ARTISANO zadelleer is geïntegreerd met een handgestikte naad.

Of het nu gaat om een blikvanger in de woonkamer, een stijlvolle extra zitgelegenheid, de DS-9090 is te zien in de definitie van zijn eeuwig mooie, karakteristieke zitzakvorm.

De ‘casing’ is verkrijgen in volgende legersoorten: Living, Select, Touch en het ‘o zo zachte en schone’ Naturale.

Wij zijn alvast grote fan!

 

 

BuzziSpace wint 2 HiP Awards op NeoCon

BuzziSpace wint 2 HiP Awards op NeoCon

Groot nieuws uit Chicago! BuzziSpace kaapte 2 Interieur Design HiP Awards weg op NeoCon, waaronder één award voor hun gloednieuwe product, BuzziMood in de categorie biofiele akoestiek. BuzziMood, een moswandtoepassing, is bedacht door de Amerikaanse ontwerper Cory Grosser. De officiële lancering zal in oktober op Orgatec 2018 plaatsvinden. De andere onderscheiding ging naar BuzziHat, een akoestische verlichtingsoplossing, ontworpen door Alain Gilles.

Wide Screen Interior stelt de Sede voor

Het Zwitserse De Sede staat voor ambachtelijk gemaakt  zitmeubilair waarvoor alleen het allerbeste leder gebruikt wordt. Voeg daarbij de grote persoonlijkheid en het karakter van de ontwerpen plus het ongeëvenaarde comfort, en u begrijpt dat wij zeer trots zijn dat wij onszelf verdeler van dit klassemerk mogen noemen.

In onze showroom kan u enkele modellen uitproberen. Maak genoeg tijd vrij in uw agenda, De Sede sofa’s zitten echt heel lekker …

deSede DS-600

Exceptional design

Exceptional design, unlimited configuration options, maximum functionality and distinctive seating comfort make the DS-600 system created in 1972 an icon. Seating elements with unlimited configuration options: Any number of upholstered segments can be zipped together, allowing free-flowing mobile concepts as well as conventional furniture arrangements. Supportive and down-soft upholstery for legendary de Sede seating comfort. The stool element enhances the legendary snake-shaped seat by adding an intermediate and final element.

USM bij Wide Screen INTERIOR

Trends come and go while classic design is constant.

Clean in shape, honest in materialisation, timeless in design – USM Haller exists beyond trends. The beat of your life might change from time to time, another must-have home gadget might arrive. USM stays and adapts.

 

Geplaatst in USM